Η στάση του κεφαλιού μπροστά

Ιαν 26, 2023 | Τα νέα μας

Η στάση του κεφαλιού μπροστά

Μια πρόσφατη μελέτη από τον Kenneth Hansraj,MD , επικεφαλή χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery & Rehabilitation Medicine , επιβεβαίωσε αυτό που θεωρούσε ο πρωτοπόρος της φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης , Rene Cailliet, MD ,πριν από τρεις δεκαετίες : ⏩ Το βάρος που παρατηρείται από την σπονδυλική στήλη αυξάνεται δραματικά κατά την κάμψη του κεφαλιού προς τα εμπρός ⏪.

Με απλά λόγια ,για κάθε εκατοστό που το κεφάλι κινείται προς τα εμπρός από το ιδανικό κέντρο βαρύτητας του,αισθάνεται σαν να ζυγίζει επιπλέον 10 κιλά.

Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι το βάρος του κεφαλιού αυξάνεται κατά 10 κιλά για κάθε ίντσα που μετακινείται προς τα εμπρός.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που ξοδεύουν ώρες καθημερινά κοιτάζοντας προς τα κάτω σε ψηφιακές συσκευές , η φθορά στις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς μειώνει σιγά σιγά την ορθότητα μας.

Τα καλά νέα είναι ότι οι σημερινοί σωματοθεραπευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια σε αυτήν την επιδημία.

Τα κακά νέα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά περιμένουν πολύ καιρό για να αναζητήσουν βοήθεια , δίνοντας χρόνο στον εγκέφαλο να χαρτογραφήσει τις ανώμαλες στάσεις του κεφαλιού τους ως φυσιολογικές.