Μάλαξη για Αποφόρτιση Νευρικού Συστήματος σε Όλο το Σώμα

ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ

Ο Hans Selye σχεδόν πριν έναν αιώνα,ξεκίνησε την πρωτοποριακή του έρευνα για την απόκριση του ανθρώπινου στρες, παρέχοντας πειστικές αποδείξεις ότι το στρες επηρεάζει την υγεία.

Η θεραπεία αφής έχει αποδειχθεί αποτελεσματική διέξοδος για την ανακούφιση από την απογοήτευση , την επιθετικότητα και το άγχος.

Το άγγιγμα είναι ισχυρό και η ανάγκη μας γι αυτό πρωταρχική.

Για να χαλαρώσει ο εγκέφαλος πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εφεδρικό – κάποιον που εμπιστεύεται να προσφέρει βοήθεια εάν παραστεί ανάγκη – και η σωματική επαφή μέσω της θεραπείας αφής, είναι ο απλούστερος , πιο ισχυρός τρόπος επικοινωνίας αυτών των συναισθημάτων υποστήριξης.

Τίποτα δεν είναι πιο συγκεκριμένο ψυχολογικά από το ανθρώπινο άγγιγμα και τα χέρια μας είναι το τέλειο, ξεκάθαρο εργαλείο έκφρασης συναισθηματικής σιγουριάς.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports υποδηλώνει ότι το θεραπευτικό άγγιγμα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αντίληψης του σωματικού πόνου, και μειώνει την απόκριση του στρες.

Ως Χειρονακτική θεραπεύτρια , εντοπίζω τους πελάτες με χρόνιο στρες ,συζητάω μαζί τους για να αισθανθούν ασφαλείς ,και αποφασίζω ποιες τεχνικές μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμες για την μείωση του αλλοστατικού τους φορτίου και την ηρεμία στο Νευρικό τους σύστημα .

Παρατήρηση , ακρόαση και συμπονετικό άγγιγμα είναι η βάση της θεραπείας μας.
Ακολουθούν ορισμένα σημάδια απόκρισης στο σωματικό στρες που παρατηρώ συνήθως όταν ένας πελάτης μπαίνει στο χώρο εργασίας μου :

  • αποπροσανατολισμένος
  • νευρικός
  • σφιγμενο σαγόνι
  • ευερέθιστος
  • ρηχή αναπνοή
  • άκαμπτες ή πεσμένες στάσεις σώματος

Όταν ασχολούμαι με έναν πελάτη που παρουσιάζει οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα , φροντίζω να γνωρίζει ότι έχει την αμέριστη προσοχή μου.
Ακούω πάντα ήρεμα και με ενσυναίσθηση πριν προχωρήσω στην πρακτική δουλειά.
Μόλις τοποθετηθούν άνετα , αρχίζω να εφαρμόζω τεχνικές βραδείας διαβαθμισμένης έκθεσης στον μυοσκελετικό μηχανισμό.

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Μάλαξη για Αποφόρτιση Νευρικού Συστήματος σε Όλο το Σώμα
ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Μάλαξη για Αποφόρτιση Νευρικού Συστήματος σε Όλο το Σώμα
ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΓΩ -Μάλαξη για Αποφόρτιση Νευρικού Συστήματος σε Όλο το Σώμα