Τα σώματα μας ζουν για την κίνηση

Απρ 19, 2023 | Τα νέα μας

Τα σώματα μας ζουν για την κίνηση

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι τείνουν να κάθονται για ώρες σε στάσεις που δεν υποστηρίζονται σωστά χωρίς επαρκή σωματική δραστηριότητα. Για πολλούς ανθρώπους στη σημερινή κοινωνία, το «φυσιολογικό» επίπεδο δραστηριότητάς τους είναι στην πραγματικότητα μια καθιστική ζωή που δεν προάγει την καλή υγεία της σπονδυλικής στήλης.

Για να διατηρήσουμε τη βέλτιστη υγεία, οι σπονδυλικές μας στήλες και οι υποστηρικτικοί μύες, οι σύνδεσμοι και οι κάψουλες των αρθρώσεων απαιτούν τακτική φόρτιση από δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το τέντωμα.

Η φλεγμονή, ο πόνος και τα ανώμαλα μοτίβα στάσης εμπλέκονται νευρολογικά όταν αυτές οι ερεθιστικές χημικές ουσίες δεν απομακρύνονται αποτελεσματικά από το μυοπεριτονιακό σύστημα του σώματος.

Σε ένα υγιές σώμα που λειτουργεί, τα απόβλητα αραιώνονται και απομακρύνονται από τους μυϊκούς ιστούς μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αξιόπιστη λειτουργία του κανονικού κύκλου συστολής-χαλάρωσης στους μύες

Η υπερβολική ένταση και η πολύ λίγη άσκηση αυξάνουν σημαντικά τη φυσική απώλεια της μυϊκής ικανότητας.

Η μυοσκελετική θεραπεία βασίζεται στο επιστημονικό γεγονός ότι το σώμα μας είναι αυτορυθμιζόμενοι, αυτοθεραπευόμενοι οργανισμοί.

Οι μέθοδοι της χειρωνακτικής θεραπείας είναι επιτυχείς στο να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εγγενούς μας ικανότητας να είμαστε υγιείς. Υπό τον έλεγχο ενός νευρικού συστήματος που λειτουργεί σωστά, όλα τα κύτταρα, η μυοπεριτονία και τα όργανά μας είναι σε θέση να αντισταθούν σε ασθένειες και κακή υγεία. Η Μυοσκελετική Προσέγγιση για καλύτερη υγεία είναι ο εντοπισμός και η αφαίρεση νευρικών παρεμβολών που μπορούν να εμποδίσουν τη φυσική κατάσταση της ευημερίας μας.

Οι τρέχουσες μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της χειρωνακτικής θεραπείας για άτομα που υποφέρουν από οξύ και χρόνιο μυοσκελετικό πόνο.

Τα περισσότερα από αυτά στοχεύουν στην αξιολόγηση και τη θεραπεία του πόνου των μαλακών μορίων, στην αύξηση της ευελιξίας και στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Η συνεχής εξέλιξη του τομέα του μασάζ και της σωματικής εργασίας τελικά αποδίδει καρπούς όσον αφορά τη διαχείριση των συνδρόμων οξέος και χρόνιου πόνου, όπως μαρτυρούν αρκετές πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά. Η θεραπεία αφής φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πρόκληση που επιβάλλει μια καθιστική, κυρίαρχη στην κάμψη κοινωνία που ζει σε ένα εξαιρετικά υπερδιεγερμένο περιβάλλον.

Ο πόνος είναι το μήνυμα του σώματος ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο πόνος στη μέση, τον αυχένα και το κεφάλι είναι πολύ συχνός στο 90 τοις εκατό του πληθυσμού. Αυτές δεν είναι ασθένειες από μόνες τους, αλλά είναι συμπτώματα δυσλειτουργίας σε συναφείς δομές. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από πόνο.

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα γραφεία του θεραπευτή παραπονούμενοι για πόνο.

Απαιτείται χρόνος για να επουλωθούν οι μύες και οι αρθρώσεις. Μερικοί πελάτες διαπιστώνουν ότι υπάρχει ένας κύκλος επαναλαμβανόμενης βελτίωσης και αντιστροφής, συνήθως λόγω διακυμάνσεων σε ψυχολογικούς ή σωματικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Ωστόσο, με την κατάλληλη θεραπεία κάθε κύκλος συνήθως χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη βελτίωση με λιγότερο συχνές και λιγότερο σοβαρές ανατροπές

Εάν κι εσείς υποφέρετε από χρόνιους ή οξείς μυοσκελετικους πόνους κλείστε το ραντεβου σας στο ☎️2167004744